Legumele pot fi cultivate și în sticle de plastic, nu doar pe paturi – Iată cum poți avea o grădină bogată pe balcon

Pentru mulţi grădinari, cultivarea legumelor pare a fi un lucru destul de simplu. Dacă în apartament nu există altă încăpere decât balconul sau dacă montarea unei sere pe teritoriul casei este mult prea costisitoare, atunci există o metodă simplă şi chiar economică de sădire a culturilor – plantarea culturilor în sticle de plastic.

Încercaţi cu încredere acestă metodă!

Veţi avea nevoie de:
– sticle din plastic;
– cuie;
– clește;
– riglă;
– fir metalic;
– marker;
– pietriș;
– pământ.

Iată paşii ce trebuie urmaţi:

• Se spală sticlele şi se îndepărtează etichetele și adezivul.

• Cu ajutorul markerului realizaţi marcajele în locurile unde veți face găuri.

• Se taie un dreptunghi pe partea laterală a sticlei de plastic. Tăietura să nu fie prea adâncă. Se pot face paturi suspendate. Pentru aceasta se lasă 1 cm distanță de la gaura pentru plantare și se fac găurile pentru fixarea firului metalic.

• Se fac 8 găuri la baza patului și se acoperă cu pietriș pentru efect de drenaj. Dacă doriţi să suspendați sticlele sau să le păstrați pe pervaz, aveți grijă la paleți.

• Se umple sticla cu pământul în care se plantează culturile.

Ce se poate cultiva în sticle?

În sticlele de plastic se pot planta culturi cu rădăcini scurte. Plantaţi ceapă întrucât nu este deloc pretențioasă.

Pentru că frunzele de salată se dezvoltă foarte bine când sunt udate abundent, atunci va trebui să faceți un drenaj și să alegeți o sticlă de mărime corespunzătoare.

Semințele se ascund în pământ la adâncimea de 1 cm, se presară cu sol și se acoperă cu o folie de plastic, până la apariţia plantelor tinere. După 3 săptămâni, începeţi să așteptați recolta verde.

Metodă benefică pentru cultivarea căpșunilor.

Avantajele sunt că buruienile nu deranjează, riscul de îmbolnăvire a plantelor este redus, iar fructele se stropesc foarte puţin. Cu ajutorul unei construcții atât de simple dintr-o sticlă de plastic, puteți avea o recoltă bogată chiar şi pe balcon. Bine este să folosiți pământ special pentru plantarea fructelor.

În recipient nu se plantează mai mult de o tufă. Culturile de căpşuni Nu există îngrijiri speciale pentru culturile de căpșuni; acestea au nevoie de proceduri standarde de irigare și fertilizare.

Se pot cultiva castraveți proaspeți și crocanți.

Se pregăteşte solul: acesta trebuie să fie poros și friabil; se poate cumpăra pământ gata pregătit din magazine.

Pentru castraveți, se iau sticle de 2 sau de 5 litri, astfel încât planta să aibă suficient spațiu. Se umple partea superioară tăiată a recipientului cu sol, se plantează semințele sau răsadurile și se aşează cu capacul în jos în partea inferioară a sticlei.

Se toarnă apă în partea inferioară, astfel încât să ajungă până la nivelul gâtului sticlei. Castraveții din sticle au nevoie de aceeași îngrijire ca și cei din sere. Se pot crește, de asemenea, castraveți în butoi, ca în imaginea de mai jos.

Acum puteți savura salate proaspete din legume crescute pe propriul balcon. Dacă v-au plăcut, trimiteți acest trucuri și prietenilor! Să aveţi spor!

Loading...